Tussendoortjes en dranken

Fruitdag

Woensdag is ‘fruitdag’. Ook op andere schooldagen stimuleren wij de leerlingen om fruit en rauwe groenten mee te brengen.

Tussendoortjes

Vesnaperingen voor de voor- en namiddagspeeltijd brengen de kinderen mee in een klein afsluitbaar doosje (zonder papiertje rond), voorzien van de naam van uw kind. Zo helpen we de afvalberg verminderen.

Kauwgom, snoep, chips en chocolade zijn NIET toegestaan.

Drank

Er wordt door de school alleen melk aangeboden. De ouders bestellen dit per trimester via het bestelformulier, de afrekening zal maandelijks via de factuur gebeuren. Verder geeft u best een drinkbus mee, enkel gevuld met WATER. In de drinkbus brengen we GEEN frisdrank, grenadine, fruitsap, Oasis, … mee. De kinderen kunnen steeds hun drinkbus vullen aan de drinkkraan.

Verjaardagen

Op school wordt er niet gesnoept. We vragen om, ook als uw kind jarig is, geen snoep mee te geven. Sommige ouders schenken een boek of spel voor de bibliotheek van de klas. Dit is meteen een blijvend en gewaardeerd aandenken aan de jarige. Uiteraard is dit volledig vrijblijvend. We zetten uw kind die dag graag in het middelpunt van de belangstelling met een lied, een kroon …
Geschenkjes en snoepzakjes voor elke leerling zorgen soms ongewild voor onderlinge concurrentie en kunnen dus niet meer. Een eenvoudige attentie, een stuk fruit, een (zelfgebakken) cake, cupcakes, een droge koek, een gezond sapje … kunnen wel (geen grote slagroomtaarten, geen flessen met drank…).