Vrije Basisschool Sint-Jozef

Gevestigd in de schaduw van de kerk in Strombeek-Bever, bieden wij kwalitatief kleuter- en lager onderwijs aan.

Wij hebben respect voor alle kinderen en aanvaarden hen met hun eigenheid. Tijdens de verschillende activiteiten in en buiten de klas staan we open voor de gevoelens van de kinderen en hebben we bijzondere aandacht voor de sociale omgang tussen de kinderen onderling en hun relatie met volwassenen.  Wij respecteren de verschillen in zelfvertrouwen en bouwen aan een vertrouwelijke en prettige omgang tussen de leerlingen en leerkrachten.

Vertrekkend van ieders mogelijkheden en rekening houdend met het beoogde ontwikkelings- en leerniveau van de groep bieden wij onze leerlingen van de lagere school maximale ontwikkelingskansen, ook op het vlak van godsdienst, waardenbeleving en engagement.
We creëren een veilige leeromgeving binnen de klas door het hanteren van duidelijke regels en afspraken.
Ook kinderen met bijzondere noden trachten we te ondersteunen. Hiervoor kunnen we rekenen op de inbreng van het zorgteam.